Begynd ugen med en
nem og velsmagende hverdagsret. Vi har brugt spinat til den grønne mos, men du
kan også bruge kogt broccoli eller grønkål.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid:
20 min. Kogetid: 20 min.
#
400 g skrællede
kartofler
250 g frisk eller
frossen hel spinat
15 g smør
1 dl mælk
lidt muskatnød
salt og peber
150 g tørsaltet
bacon
*
Skær kartoflerne i
grove stykker, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 min.
Skyl spinaten
grundigt, og pluk grove stilke fra.
Sauter spinaten i en
gryde med smør, til den akkurat falder sammen, og krydr med salt og peber
(frossen spinat varmes efter pakkens anvisning).
Lun mælken i en
gryde.
Hæld vandet fra
kartoflerne, og mos dem med en kartoffelmoser.
Rør mælken i, og
tilsæt spinat.
Smag til med revet
muskatnød, salt og peber.
Skær bacon i skiver
eller terninger, og steg dem sprøde på en tør pande.
Dryp af på
køkkenrulle.
Server den grønne
mos med bacondrys som selvstændig ret eller server som tilbehør til andre
retter.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin