Lav din egen clubsandwich med kylling, sprød parmaskinke og
karrydressing. Vaskeægte caféstemning hjemme hos dig.
Tilberedningstid: 25
min. Kogetid: 15 min. Ikke fryseegnet. Til 1 person.
#
Salatblanding:
gulerod og agurk
(skåret i strimler med kartoffelskræller)
tomater i skiver
rødløg i ringe
10 g olie
1 spsk
balsamicoeddike
Karrydressing:
25 g drænet yoghurt
15 g mayonnaise
1 tsk sennep
2 tsk karry
lidt citronsaft
eller vineddike
salt og peber
40 g parmaskinke
60 g groft brød
60 g tilberedt
kylling (kogt eller stegt)
25 g syltede agurker
*
Tilbered først den
blandede salat og vend den rundt med olie og eddike.
Rør alle ingredienser
til karrydressingen sammen og sæt halvdelen på køl til et andet måltid den kan
holde sig 3 dage i køleskab.
Læg parmaskinken på
bagepapir, der ligger oven på en bageplade.
Bag den i en 225 °C
varm ovn i ca. 10 min., til den er gylden og sprød.
Lad den herefter stå
og køle af.
Rist brødet.
Læg noget af salaten
på brødet sammen med kyllingekødet, der er skåret i skiver.
Top med den sprøde parmaskinke
og de syltede agurker, der er skåret i skiver på langs.
Kom dressingen
ovenpå og server straks club sandwichen sammen med resten af salaten.
TIPS: Ovenstående er slankeversionen af den ægte clubsandwich. Læs om den ægte clubsandwich her
Versioner: Rist tynde
skiver af røget mørbrad, serranoskinke eller parmaskinke. Det bliver som bacon
og kan bruges til sandwich og salater.
Kalorier: 624 kcal. Protein
33 g (21 %) Kulhydrat 42 g (30 %) Fedt 34 g (49 %) Fibre 7 g.
Slanketip: Færdigdressinger er de rene fedtbomber. Til nød
kan du vælge fedtreducerede færdigdressinger. Men allerbedst er det at lave sin
egen dressing af gode råvarer, og det tager kun 2 minutter at piske en god
dressing sammen, der indeholder både sund planteolie og C-vitamin. Prøv fx
denne: 5 g rapsolie, ½ tsk økologisk citronskal, 1 tsk citronsaft, 1 tsk frisk
timian, lidt salt og peber.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin