En clubsandwich, også
kaldet Club house sandwich, er en sandwich lavet af tre skiver sandwichbrød
smurt med rigeligt mayonnaise og lagt sammen med to lag fyld. Fyldet er koldt
kogt eller stegt kyllingekød, sprødt bacon, grøn salat og saftige, modne
tomater.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 15 min. Stegetid: ca. 5 min.
#
6 skiver
sandwichbrød
200 g kogt eller
stegt kyllingekød
6-8 skiver bacon (eller
lufttørret skinke)
4-6 blade
icebergsalat (eller anden sprød grøn salat)
2 tomater
4 træspid eller
tandstikkere
Mayonnaise:
1 frisk æggeblomme
lidt salt
1 tsk dijonsennep
1 tsk citronsaft
eller vineddike
1 dl neutralt
smagende olie
*
Begynd med
mayonnaisen:
Rør æggeblommen med
salt, og tilsæt sennep og citronsaft.
Tilsæt olien
dråbevist, indtil æggeblommen bliver tyktflydende.
Rør derefter resten
af olien i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet.
Fortsæt med bacon:
Steg baconskiver
gyldne og sprøde på en middelvarm pande.
Dryp baconskiverne
af på et stykke køkkenrulle.
Rist evt.
brødskiverne, og smør dem med mayonnaise.
Og så sandwich:
Riv kyllingekødet i
mindre stykker.
Læg salatblade,
tomatskiver, kyllingekød og bacon på 4 brødskiver.
Saml dem to og to.
Læg de sidste skiver
smurt brød på toppen.
Skær de to sandwich
over til 2 trekanter med tre lag brød.
Pres dem sammen, og
saml dem evt. med træspid eller tandstikkere.
TIPS: Du kan bruge
kalkun i stedet for kylling og bacon kan erstattes med lufttørret skinke. En
enklere udgave af den clubsandwich er en BLT, der er det engelske navn for
sandwich med bacon (B), salat (Lettuce) og tomat (T). Very delicious - try yourself.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin