En clubsandwich, også kaldet clubhouse sandwich, er en sandwich
med to lag pålæg mellem to eller tre brødskiver. En clubsandwich skæres ofte ud
i trekanter, som halverer skiverne (evt kvarte), hvorefter brødskiverne (og
dermed sandwichen) holdes sammen ved brug af en pind, der er stukket igennem
den øverste og nederste brødskive.
En club sandwich kan serveres sammen med Pommes frites, chips,
coleslaw eller kartoffelsalat, der placeres ved siden af sandwichen.
Ingredienser for en traditionel clubsandwich er kalkun, bacon,
salat, og tomater. Ost og/eller mayonnaise er ofte en del at en clubsandwich.
Sandwichen bliver oftest serveret på ristet brød, men uristet brød kan også
anvendes. Bacon erstattes nogle gange med skinke, og kalkun kan erstattes med kylling.
En smule syltet agurk og/eller garniture som persille forekommer ofte. I
Danmark er clubsandwichen desuden kendt for at indeholde karrydressing.
Det er omtvistet, hvem der opfandt retten, men det er en
populær teori, at clubsandwichen blev opfundet på den eksklusive spilleklub
'Saratoga Club' i Saratoga Springs, New York i slutningen af det 19. århundrede
(1894). Clubsandwich har været på menukortet på amerikanske restauranter i
hvert fald siden 1899.