Æbleflæsk er en klassiker. Det syrlige fra æblet går godt
sammen med det lidt fede flæsk. Med rabarber får man en endnu mere frisk og
forårsagtig middagsret, der smager skønt.
3-4 personer. Arbejdstid: ca. 30 min. Stegetid. ca. 20 min.
#
500 g svinebryst i skiver
1 løg
250 g æbler
250 g rabarber
friskkværnet peber
flagesalt
Tilbehør: pillekartofler persille
*
Dup flæskeskiverne tørre med køkkenrulle.
Varm en pande godt op, læg flæskeskiverne på panden, og brun
dem i ca. 1 min. på hver side.
Skru ned til middel varme, og steg dem sprøde - vend
jævnligt.
Tag flæsket af panden, og hæld det meste af fedtet af
panden.
Pil løget, og skær det i tynde skiver.
Steg dem blanke i resten af fedtet.
Skær æbler i både og rabarber i mindre stykker, og steg dem
møre på panden sammen med løgene.
Krydr med peber.
Læg det stegte flæsk oven på æble-rabarber-løgblandingen, og
drys med salt.
Server med friskkogte kartofler, og drys med salt og
persille.