Prøv
at lave julens æbleflæsk med rosenkål og let bitre tranebær. Nyd evt. rester af
æbleflæsk på et stykke rugbrød næste dag.
Arbejdstid:
ca. 30 min. Stegetid: ca. 30 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen
#
250-300
g svinebryst/flæsk (½ cm tykke skiver)
salt
1
løg
2-3
kviste frisk timian (eller ½ tsk tørret)
friskkværnet
peber
1
stort madæble
250
g rå rosenkål
2 spsk
friske eller soltørrede tranebær
Tilbehør:
evt.
groft brød
*
DUP
kød skiverne tørre med køkkenrulle.
Varm
panden godt op.
Læg
skiverne på panden og brun dem i ca. 1 min. på hver side.
Skru
ned til middelvarme, og steg dem sprøde.
Vend
jævnligt.
Tag
flæsket af panden, og drys med salt.
Pil
løget, skær det i skiver, og steg dem klare i resten af fedtet.
Krydr
med timian, salt og peber.
Vask
og udkern æblet, og skær dem i skiver eller både.
Rens
rosenkålene, og snit dem fint.
Vend
æbler, rosenkål og tranebær sammen med løgene, og steg det hele mørt.
Læg
det stegte flæsk oven på æble-løg-kål blandingen.
Server
evt. med brød.