Logo

Stegt flæsk med krydderurtesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt flæsk med krydderurtesauce

 

Stegt flæsk med kartofler og persillesauce altid godt. Her er persillesaucen lavet uden mælk, så den er lidt lettere og meget velsmagende.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: 20 min.

#

400-500 g svinebryst

fint salt og friskkværnet peber

 

Persillesauce:

2 dl grønsags- eller hønsebouillon

2 tsk majsstivelse

2 spsk citronsaft eller vineddike

3-4 spsk persille (evt. både krus- og bredbladet persille)

evt. 3-4 blade frisk estragon

10-15 g smør

 

Tilbehør:

kogte kartofler

bredbladet persille

*

Skær kødet i ½ cm tykke skiver, og dup dem tørre med køkkenrulle.

Varm en pande op, og brun kødet i 1 min. på hver side.

Skru ned til middel varme, og steg flæsket gyldent og sprødt.

Krydr med salt og peber.

 

Kog bouillonen igennem.

Rør majsstivelse ud i citronsaft, pisk blandingen i den kogende bouillon, og kog i 3-4 min. under omrøring.

Tilsæt hakket persille og evt. hakket estragon, og kog i 1 min.

Pisk smør i saucen, og smag til med salt og peber.

Server stegt flæsk med kogte kartofler og persillesauce.

Pynt evt. med persille.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.229 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her