Når du steger flæsket i ovnen, bliver det sprødt, samtidig
med at du slipper for stegeos. Den klassiske persillesauce har fået et pift af
flere grønne krydderurter og er smagt til med sennep.
Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 35 min. 2 personer. Er du
alene så halver portionen.
#
3-400 g svinebryst/flæsk i skiver
1 skalotteløg
15 g smør
1 spsk hvedemel
2 dl mælk
1-2 tsk dijonsennep
persille, kørvel, estragon, purløg, ramsløg
salt og peber
Tilbehør:
kogte kartofler
dampede eller ovnbagte grønsager
*
Dup flæskeskiverne tørre med køkkenrulle og krydr dem med
salt og peber.
Læg skiverne på risten i en bradepande foret med bagepapir
eller alufolie.
Sæt bradepanden øverst i en kold ovn.
Tænd ovnen på 225 °C og steg i ca. 20 min., til skiverne er
gyldne.
Vend skiverne og steg, til de er gyldne og sprøde i ca. 15
min.
Sauce: Pil skalotteløget og hak det fint.
Steg dem bløde og blanke i en gryde med smør og rør melet i.
Tilsæt mælken lidt ad gangen og kog saucen igennem under
omrøring i ca. 10 min.
Skyl og hak krydderurterne. Smag saucen til med sennep, salt
og peber og tilsæt rigeligt med krydderurter.
Dryp flæskeskiverne af på køkkenrulle og server med sauce,
kartofler og grønsager.
Tips: Du kan også stege flæsket stille og roligt på en stor
varm pande.