Denne sildemad er inspireret af restaurant Schønnemann, der
er en af Københavns ældste frokostrestauranter. De laver sildemadden
"Skærsilden" Christiansø sild marineret i porsesnaps, sort knust
peber, anrettet med løgsalat og æggeblomme stænket med Tobasco og caynnepeber;
serveres på rugbrød med krydderfedt
I vores opskrift er den lavet med alm. marinerede sild og
serveres med et glas porsesnaps.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20
min.
#
1-2 store gammeldags modnede sildefileter
1 løg
½ tsk knust sort peber
et drys cayennepeber
2 skiver groft rugbrød
1 spsk krydderfedt
2 friske æggeblommer
bredbladet persille
*
Lad silden dryppe godt af.
Pil løget, snit det fint og bland det med peber og
cayennepeber.
Smør brødet med krydderfedt, og læg stykker af sild på
brødet.
Læg løgblandingen ovenpå sammen med en rå æggeblomme.
Drys med persilleblade, og skænk en porsesnaps til maden.
TIPS: Prøv evt selv at "eftermarinere"
sildefileter i porsesnaps.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin