Kog
lidt ekstra kartofler til pålæg det er både godt og billigt. Dippen er en
friskrørt mayonnaise krydret med estragon og persille.
2
personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 15 min. Kogetid. 20 min.
#
4-6
kolde, kogte kartofler
Grøn
dip:
1
frisk æggeblomme
et
drys salt og friskkværnet peber
½ tsk
dijonsennep
1 tsk
citronsaft
1
dl olie (se TIPS)
2
håndfulde bredbladet persille
4-6
blade estragon
2
skiver rugbrød
4
sprøde grønne salatblade
Drys:
rødløg
og lidt sprøde kartoffelchips
*
Rør
æggeblommen med salt, og tilsæt sennep og citronsaft.
Blend
olie, persille og estragon til ensartet konsistens.
Rør
den grønne olie i æggeblommen dråbevist, indtil konsistensen bliver
tyktflydende.
Rør
derefter resten af olien i dippen i en tynd stråle, til den er cremet.
Smag
til med salt, peber og citronsaft.
Læg
salatblade på brød, og fordel skiver af kartoffel ovenpå.
Kom
en skefuld grøn dip på kartoflerne, og drys med finthakket rødløg og chips.
TIPS:
Brug en neutralt smagende olie til mayonnaise, fx vindruekerne, raps eller
soyaolie.
Du
kan også erstatte chips med hakket purløg.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin