Logo

Kartoffelmad med dip og chips

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelmad med dip og chips

 

Kog lidt ekstra kartofler til pålæg det er både godt og billigt. Dippen er en friskrørt mayonnaise krydret med estragon og persille.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 15 min. Kogetid. 20 min.

 

#

4-6 kolde, kogte kartofler

 

Grøn dip:

1 frisk æggeblomme

et drys salt og friskkværnet peber

½ tsk dijonsennep

1 tsk citronsaft

1 dl olie (se TIPS)

2 håndfulde bredbladet persille

4-6 blade estragon

2 skiver rugbrød

4 sprøde grønne salatblade

 

Drys:

rødløg og lidt sprøde kartoffelchips

*

 

Rør æggeblommen med salt, og tilsæt sennep og citronsaft.

Blend olie, persille og estragon til ensartet konsistens.

Rør den grønne olie i æggeblommen dråbevist, indtil konsistensen bliver tyktflydende.

Rør derefter resten af olien i dippen i en tynd stråle, til den er cremet.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

 

Læg salatblade på brød, og fordel skiver af kartoffel ovenpå.

Kom en skefuld grøn dip på kartoflerne, og drys med finthakket rødløg og chips.

 

TIPS: Brug en neutralt smagende olie til mayonnaise, fx vindruekerne, raps eller soyaolie.

Du kan også erstatte chips med hakket purløg.

 

Kartoffelmad med dip og chips


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.663 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her