Denne nemme gratin
vil være god til kogt hamburgerryg i stedet for grønlangkål eller næste dag som
resteret.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Koge/bagetid: 25 min.
#
400 g jordskokker
1 dl piskefløde
1 økologisk citron
frisk timian
1-2 skiver lyst brød
25 g parmesanost
salt og peber
*
Tænd ovnen på 225 °C.
Skrub eller skræl
jordskokkerne, og skær dem i tynde skiver.
Giv fløden et opkog
og tilsæt jordskokker, lidt fintrevet citronskal, 1-2 tsk citronsaft, frisk
timian, salt og peber.
Hæld det hele over i
et smurt ovnfast fad.
Riv brødkrummen
groft, og vend den sammen med revet parmsanost.
Drys det over
retten, og sæt fadet i ovnen i ca. 20 min.
Server som tilbehør
eller som en grøn ret med fx en råkostsalat til.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin