Vi
har piftet den gamle klassiker op med nogle ristede svampe på toppen og en
sprød salat med løg og æbler som tilbehør.
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 1½ time.
# Ingredienser
750
g kalvehjerter
2
løg
25
g smør eller 2 spsk olie
2 spsk
hvedemel
3
dl bouillon eller vand
2½
dl piskefløde
1
laurbærblad
1
bundt persillestilke salt og peber
Stegte
svampe:
500
g svampe (fx champignon, østershatte og kantareller)
2 spsk
olie eller 25 g smør
Salat:
1
salathoved
1
lille rødløg
2
æbler
2 spsk
olie
2 spsk
æbleeddike
Tilbehør:
kogte
kartofler eller kartoffelmos
persille
* Tilberedning
Skær
fedt og sener af hjerterne.
Skær
hjerterne i skiver på ca. 1 cm's tykkelse.
Pil
løgene, og hak dem.
Brun
kødet i en stor stegegryde med smør, til alle stykker er pænt brunet på alle
sider.
Brun
løgene med i et par min.
Drys
med mel, og vend det hele godt rundt.
Tilsæt
bouillon, fløde og laurbærblad.
Pluk
persillen, bind stilkene sammen med lidt snor, og læg det i gryden.
Giv
dem et opkog, skru ned, og lad hjerterne simre i 1½ time under låg.
Rør
af og til.
Tag
persillestilke og laurbærbladet op.
Smag
saucen til med salt og peber, og spæd den evt. med lidt vand, hvis den er
blevet meget tyk.
Skær
svampene i mindre stykker, og rist dem i olie på en hed pande, til de bliver
brune på alle sider.
Krydr
med salt og peber.
Skyl
og tør salaten, og bryd den i store stykker.
Hak
løget fint.
Skær
æblerne i skiver (først lige inden servering, så de ikke bliver brune).
Rør
olie og eddike sammen, og vend salat, løg, æble og dressing godt sammen.
Smag
salaten til med salt og peber.
Drys
svampe og hakket persille over hjerterne, og server med salat og kogte
kartofler.
TIPS:
Du kan også lave retten med svine-, okse-, lamme- eller kyllingehjerter.
Der
kan være lidt forskel på, hvor længe de skal koge for at blive møre.
Generelt
skal de koge i længere tid, jo større dyret er.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin