Stegte hjerter i flødesauce er efterhånden blevet en sjælden
spise, og det selvom hjerter både er billigt og sundt. Ofte må kalvehjerte
bestilles, mens svinehjerter er mere almindelige, både hos slagter og i
supermarkeder.
Arbejdstid: 45 min. Stegetid: 1½-2 timer. Fryseegnet. 4 personer.
#
1 kalvehjerte eller 3 svinehjerter
2 skiver røget spæk
stort bundt persille
1 løg
salt og peber
3 spsk smør
4 dl bouillon
2 dl piskefløde
lidt frisk timian
2 spsk hvedemel eller majsstivelse
evt. kulør
Tilbehør:
grønsager
kartoffelmos (se evt. opskrift)
*
Skær hjerterne op og rens dem grundigt for størknet blod.
Skær også tykke årestammer af.
Skær spækket i tynde strimler.
Skyl persillen grundigt og pluk den af stilkene.
Slyng den tør. Pil løget og skær det i både.
Gnid hjerterne med salt og peber og fyld dem med persille og
spæk.
Bind omkring med kødsnor.
Brun hjerterne i en tykbundet gryde med smør.
Brun også løgene i gryden. Hæld bouillon og fløde ved og
krydr med timian, salt og peber.
Læg låg på gryden og lad hjerterne simre i ca. 1½ time eller
til de er godt møre.
Vend dem jævnligt.
Tag hjerterne op af gryden.
Si væsken over i en ren gryde, bring den i kog og jævn den
til sauce.
Smag til med salt og peber.
Skær hjerterne i skiver og server dem med saucen, kogte
grønsager og kartoffelmos.
TIPS: Hjerterne kan fyldes med svesker i stedet for eller
sammen med persillen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin