Det tager ikke ret
lang tid at lave en god pizzadej, og så bestemmer du selv, præcis hvad fyldet
skal være. Skal det være smart, så skær den hjemmebagte pizza i fine
stykker, præcis som de gør på fastfood-restauranterne.
Arbejdstid: 30 min.
Tilberedningstid: 45 min. inkl. hævning. De ubagte pizzaer er fryseegnede.
4 personer.
#
Dej:
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk salt
200 g hvedemel
200 g durummel
Sauce:
1 dåse flåede
tomater
2 fed hvidløg
1 lille dåse konc.
tomatpuré (70 g)
¼ tsk salt
Fyld:
250 g frisk
mozzarella
250 g champignon (i
skiver)
2 røde
snackpeberfrugter (i tynde ringe)
100 g pepperoni
eller chorizopølse (i skiver)
2 tsk tørret oregano
1 stort salathoved
2 spsk olie
2 spsk vin- eller
balsamico-eddike
salt og peber
frisk basilikum til
pynt
*
Opløs gæren i vandet
i en stor skål.
Tilsæt salt og de to
slags mel og ælt dejen grundigt, til den er fast og glat.
Lad dejen hæve til
dobbelt størrelse.
Blend tomater med
hvidløg og tomatpuré og salt.
Riv mozzarellaen på
den grove side af rivejernet.
Varm ovnen op til
230 °C varmluft (250 °C alm. ovnvarme).
Del dejen i to.
Rul hvert dejstykke
ud til en stor firkant i bagepladens størrelse.
Læg de to pizzaer på
bagepapir på hver sin bageplade.
Smør tomatsaucen ud
på begge pizzaer helt ud til kanten.
Fordel champignoner,
peberfrugter og pølse jævnt over pizzaerne.
Drys med reven
mozzarella og oregano.
Bag pizzaerne i
ovnen i 10-15 min., til osten er smeltet og pizzabundene er lysebrune i kanten.
Skyl og tør salaten
grundigt.
Bryd den i store
stykker.
Bland olie og eddike
sammen og vend dressingen grundigt med salaten i en stor skål.
Smag til med salt og
peber.
Skær eller klip
pizzaen ud i store stykker, pynt med basilikumblade og server salaten til.
Tips: Pizza er
perfekt søndagsmad: Kig i køleskabet og brug de rester du har: kogte kartofler,
skinke, grønsager osv.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin