Det er ekstra festligt, når du pakker en mørbrad ind i
skinke eller bacon sammen med friske krydderier nem og lækker weekendmad.
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge-/stegetid: 45 min.
#
1 stor afpudset svinemørbrad (500 g)
salt og friskkværnet peber
15 g smør eller 1 spsk olie
100 g lufttørret skinke eller 150 g bacon i tynde skiver
2-3 stilke frisk salvie eller rosmarin
1 spsk olie
Kompot:
2 rødløg
200 g rabarber
1 spsk olie
2 spsk rørsukker
2 spsk rødvinseddike
Persillekartofler:
1 kg små kartofler
1 bundt persille
2 fed hvidløg
1 spsk citronsaft
2 spsk olie
*
Krydr mørbraden med salt og peber, og brun den hurtigt på
alle sider på en varm pande med smør eller olie.
Læg den på en tallerken.
Læg skinke eller bacon på et stykke bagepapir eller madfilm,
så de overlapper hinanden og danner et rektangel (ca. 20x30 cm).
Læg en stribe skyllede krydderurteblade ned langs midten.
Dup mørbraden tør, og læg den oven på krydderurterne.
Rul skinke/bacon omkring mørbraden, pak ind i film, og sæt
den i køleskabet i 15-30 min.
Pil rødløgene. skær dem i kvarte, og snit dem fint.
Rens rabarberstilkene, og skær dem i 2 cm stykker.
Sauter rødløgene bløde og blanke i en gryde med olie i 5-8
min.
Tilsæt sukker og vineddike, og giv det et opkog.
Vend rabarberne i, og lad det simre under omrøring, til
rabarberne er akkurat møre ca. 5 min.
Smag til med sukker, salt og peber, og hæld det i en skål
til afkøling.
Skrub kartoflerne rene.
Skyl, slyng og hak persillen.
Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.
Bland det hele (tag lidt persille fra til pynt) sammen med
citronsaft og olie på en bageplade med bagepapir. og sæt den i ovnen ved 200 °C
varmluft i 25-30 min.
Pak mørbraden ud, og læg den i en lille bradepande med
bagepapir.
Drys evt. med lidt salvieblade, og stænk med olie.
Sæt fadet i ovnen med kartoflerne i 20-30 min., til kødets
centrumstemperatur er 62-63 °C.
Skær kødet i skiver, og server med kartofler og kompot.
TIPS: Du kan pakke mørbraden ind i skinke/bacon, og sætte
den i køleskabet i god tid (6-8 timer). Tag den da ud af køleskabet 30-45 min
før den skal steges.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin