Hakkebøf med masser
af bløde løg er en klassisk smagskombination, der altid holder. Prøv løgene i
en frisk og let syrlig kompot, og server en sprød salat til bøfferne.
4 personer.
Arbejdstid: 35 min. Koge/stegetid: 25 min.
#
Løgkompot:
400 g løg
2 spsk olie
1 dl lys
balsamicoeddike eller æbleeddike
½ dl vand
1 bundt bredbladet
persille
Hakkebøffer:
500 g hakket oksekød
2 spsk olie eller
smør
salt og peber
Tomatsalat:
4 tomater
2 gulerødder
2 spsk olie
2 spsk citronsaft
100 g feta
Tilbehør:
kogte kartofler
*
Pil løgene, og skær
dem i skiver.
Svits løgene i en
gryde med olie i 3-4 min.
Tilsæt eddike og
vand, og lad løgene simre under låg i 25 min.
Smag til med salt og
peber, og vend hakket persille i løgene.
Form kødet til 4
bøffer, og hak dem i overfladen på begge sider.
Brun bøfferne på en
varm pande med olie.
Skru ned for varmen,
lad bøfferne stege i 3-4 min. på hver side, og krydr med salt og peber.
Skær tomaterne i
skiver, og bred dem ud på et fad.
Riv gulerødderne
groft, og drys over tomaterne.
Rør olie og
citronsaft sammen med salt og peber, og dryp det over salaten.
Skær feta i
terninger, og drys dem over salaten.
Server hakkebøfferne
med løgkompot, salat og kogte kartofler.
TIPS: Varm panden
godt op med olien, inden du lægger bøfferne på panden, så du får den flotte,
brun stegeskorpe på bøfferne. Brun dem godt på begge sider ved høj varme, og
skru så ned til middelhøj varme eller mindre, så bøfferne steger færdige uden
at blive brændte.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin