Gode hakkebøffer
serveret med luksus-tilbehør perfekt til en fredag aften.
Arbejdstid: 40 min.
Ikke fryseegnet. 4 personer.
Ovnfritter:
1¼ kg skrubbede
kartofler
2 spsk olie
salt
Bøffer:
500 g hakket oksekød
1-2 spsk smør eller olie
friskkværnet peber
Bønnesalat:
400 g grønne bønner
1 krølsalat
1 lille rødløg
2 spsk olie
1½ spsk frisk
citronsaft eller vineddike
Bearnaisecreme:
4 æggeblommer
4 spsk cremefraiche
38%
75 g koldt smør i
små tern
1 håndfuld friske
estragonblade
2-3 tsk frisk
citronsaft eller vineddike
*
Tænd ovnen på 200 °C.
Skær kartoflerne i
kvarte.
Læg dem i en
plasticpose sammen med olien og ryst kartoflerne godt i posen, så olien
fordeler sig jævnt på dem.
Bred kartoflerne ud
på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ovnen i
20-25 min., til de er gyldenbrune og sprøde.
Drys med salt.
Nip bønnerne og kog
dem i letsaltet vand i ca. 4 min., til de er møre med lidt bid i.
Lad dem køle af.
Hak løget fint og bland
det i bunden af en salatskål med olie og citronsaft eller vineddike, salt og
peber.
Skyl og tør salaten
og bryd den i store stykker.
Vend salat og bønner
med dressingen.
Form oksekødet til 4
hakkebøffer.
Varm olie eller smør
på en pande og brun bøfferne på begge sider.
Skru ned til
middelsvag varme og steg dem endnu 2 min. på hver side.
Krydr med salt og
peber.
Pisk æggeblommer og
cremefraiche sammen i en lille gryde.
Pisk cremen
skummende over middelhøjt blus.
Pisk intenst hele
tiden og fjern gryden fra blusset, så snart saucen er skummende og tyk og giver
en dejlig hul lyd.
Smelt smørret i
cremen og pisk, til det er optaget i cremen.
Hak estragonen, kom
den i saucen og smag til med salt, peber og lidt citronsaft eller vineddike til
at give friskhed og syre.
Server hakkebøfferne
med sauce, ovnfritter og salat.
HUSK at saucen ikke
må blive varmere end ca 70 °C - så vil æggeblommerne koagulere og saucen
skille.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin