En lækker mexicansk gæsteret. Sprøde tortillachips, fyrige
chilifrugter og en krydret farsblanding som gratineres med ost.
• Anvend magert hakket kød og magre tortillachips • Vælg
majschips hvis du vil have en glutenfri ret.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner
# Råvarer til Farspande med tortilla:
400 g hakket oksekød
100 g tortilla- eller nachochips
1 løg
2 spsk olie
1 fed hvidløg
1 tsk salt
¼ tsk sort peber
et par dråber tabasco
125 g syltede chilifrugter
125 g grønne oliven med rød peber
150 g mager lagret cheddarost
PILAFRlS:
160 g (ca. 2 dl) langkornede ris
2 tsk olie
1 løg
2 peberfrugter
4 dl oksebouillon eller vand + ½ tsk salt
* Fremgangsmåde:
1 Varm ovnen til 200 °C.
Læg chipsene i et stort ovnfast fad.
Pil løget og hak det fint. Svits det let i olien.
2 Tilsæt kødet og steg det under omrøring, til det er
grynet.
Pil hvidløget og pres det i.
Smag til med salt, peber og tabasco.
3 Lad chilifrugterne dryppe af og hak dem groft.
Halver olivenerne.
Læg kødfyld, chili og oliven lagvis over tortillachipsene i
fadet.
4 Riv cheddarosten groft og drys den over.
Lad chipsene stikke op lidt hist og her.
Gratiner 10 min. i ovnen til osten er smeltet.
Server med pilaf ris til.
Tips & råd
Pilafris: svits 160 g (ca. 2 dl) langkornede ris i 2 tsk
olie, til de er smukt gyldne.
Tilsæt 1 hakket løg og 2 udkernede peberfrugter i tern og
lad det stege sammen nogle min.
Spæd med 4 dl oksebouillon eller vand + ½ tsk salt (udelad
saltet hvis du anvender bouillon).
Lad risene koge færdige under låg. ca. 20 min. eller til
væsken er kogt ind.
Før eller hvorfor ikke efter maden, kan det være godt at
servere en Bloody Mary eller en Margarita. Lav gerne alkoholfrie varianter af
drinksene.
PR. PORTION: Energi: Kcal 700 = kJ 2940
Kulhydrat 56 g Protein 38 g Fedt 36 g (46%) Fibre 4 g