#
500 g flæskekød, hakket
1 løg
80 g hvedemel eller rasp
1,5 dl fløde
2 dl mineralvand
2 æg
1 knust bouillonterning
salt og peber
--
2 løg
smør eller margarine
3 tomater
1 ds majs
200 g bælgede ærter
salt og peber
klippet persille
Tilbehør: brød eller kogte kartofler
*
Rør kødet med 1 finhakket løg, hvedemel eller rasp i og spæd lidt efter lidt med væsken.
Rør kraftigt et par minutter.
Tilsæt æg og knust bouillonterning og rør et par minutter.
Rør salt og peber i og rør endnu 5 minutter.
Obs. Vær forsigtig med salt, da der anvendes bouillonterning i farsen.
--
Hak 2 løg ret fint og svits dem i smør eller margarine.
Rør dem og majs i farsen.
Kom rigeligt fedtstof på panden og bred farsen ud i den med bagsiden af en ske.
Steg den 8-9 minutter ved jævn varme.
Hæld fedtstoffet fra og vend farsen ved hjælp af et grydelåg.
Kom fedtstoffet tilbage på panden og løft lidt i farsen, så det kan trænge ind under den.
Steg den i 5 minutter og hæld 1¾ dl kogende vand ved.
Læg tomatsnitter og ærter omkring farsen og drys med lidt salt og peber.
Læg låg over og lad retten snurre endnu 6-8 minutter.
Drys persille over og server retten i panden.
Server brød eller kogte kartofler til og evt en lækker løgsauté.
--
Løgsauté
#
8 forårsløg
2 rødløg
salt og peber
smør
4 stængler estragon
*
Rens forårsløgene og snit dem i lange stykker.
Pil rødløgene og skær dem i både, som derpå blancheres i vand med salt i 1 minut.
Smelt smørret i en gryde og sautér forårsløg og rødløg sammen.
Tilsæt den hakkede estragon og krydr med salt og peber.
Servér løgsauté til farspanden.