Hakkebøfferne har
fået selskab af bløde løg med friske krydderurter og en farverig
peberfrugtsalat.
4 personer. Arbejdstid:
45 min. Stegetid: 20 min.
#
2 mellemstore løg
50 g smør
600 g hakket oksekød
salt og peber
4dl bouillon
1 dl fløde
2 spsk hakket
persille
1 spsk hakket merian
eller oregano
Peberfrugtsalat:
1 gul og 2 røde
peberfrugter
5 spsk olie
2 spsk vineddike
1 spsk syltede
kapers
Tilbehør: små kogte
kartofler
*
Begynd med
peberfrugtsalaten:
Sæt peberfrugterne i
en 250 °C varm ovn i 8-10 min., eller til skindet får mørke pletter og rynker.
Læg dem straks efter i en plastpose, og lad dem køle af.
Træk skindet af med
en lille spids kniv, og skær frugtkødet i smalle strimler.
Bland olien og
eddiken, og vend peberfrugtstrimlerne i sammen med kapers.
Smag til med salt og
peber.
Pil løgene, og skær
dem i tynde skiver.
Steg dem bløde i
halvdelen af smørret på en pande.
Form kødet til
hakkebøffer, og krydr dem med salt og peber.
Smelt resten af
smørret på panden, og lad det blive gyldent.
Brun kødet på begge
sider.
Steg videre i 6-8
min., alt efter tykkelse.
Tag bøfferne af
panden, og kog panden af med bouillon og fløde til sauce.
Bland de hakkede
krydderurter i løgene, og fordel dem på bøfferne.
Server med pandesaucen,
peberfrugtsalat og små kogte kartofler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin