Søde kartofler eller
batat, som de også hedder, ligner kartofler, men er i virkeligheden en jordknold
i snerlefamilien, som især dyrkes i Peru. Chili sætter pift på den røde rod.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid. ca. 20 min.
# Ingredienser
250-300 g hakket
oksekød 8-10% fedt
25 g smør
2 spsk olie
salt og friskkværnet
peber
Mos:
500 g søde kartofler
½ frisk rød chili
Tilbehør: grøn salat
* Tilberedning
Skræl de søde
kartofler, og skær dem i grove stykker.
Kog dem i 10-15
min., til de er helt møre.
Hæld kogevandet fra de søde kartofler, og gem lidt.
Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller en stor gaffel.
Form kødet til 2 hakkebøffer.
Varm en slip let-pande med smør og olie.
Brun bøfferne på begge sider.
Krydr med salt og peber.
Skru ned til middel varme, og steg bøfferne 3-4 min. på hver side.
Steg finthakket
chili i et par min. i stegefedtet fra bøfferne.
Bland det i
kartoffelmosen, og tilsæt evt. lidt kogevand.
Smag mosen til med
salt og evt. mere chili.
Nyd hakkebøfferne
med den krydrede mos og en grøn salat.
TIPS: Kog evt mosen
af halvt søde kartofler og halvt almindelige kartofler. (kogetid 20-25 min)