En hotdog kan være så meget andet end blot et kedeligt brød
med en kogt pølse og så de obligatoriske 3 striber – ketchup, sennep og
remoulade. Hvis man fx. bager sine egne pølsebrød og tænker lidt kreativt, så
kan en hotdog faktisk være en gastronomisk oplevelse, som sagtens kan serveres
for gæster.
4 personer. Arbejdstid: 30-45 min. Samlet tid: 45 min.
# Ingredienser
Pølsebrød:
3 dl sødmælk
50 g gær
75 g smeltet smør
1 tsk salt
1 tsk sirup eller honning
150 g groftmalet speltmel
350 g hvedemel
50 g hvide sesamfrø
Syltede løg:
1 rødløg
½ dl hvidvinseddike
2 spsk sukker
Grov remoulade
4 spsk remoulade
1 tsk sennep
50 g cornichoner
½ bk karse
Fyld og pynt:
8 ostepølser eller grillpølser
½ bk karse
*
Pølsebrød:
Kom sødmælken i en skål, og rør gæren ud i mælken.
Tilsæt smeltet smør, salt, sirup og speltmel.
Rør rundt, og tilsæt så hvedemelet lidt ad gangen.
Ælt dejen godt, og lad den hæve i 10 minutter.
Skær dejen ud i 8 stykker, og form dejen til aflange pølser.
Læg brødene på en bageplade med bagepapir, og lad brødene
efterhæve i 25 minutter.
Pensl brødene med lidt vand og drys med sesamfrø.
Opvarm ovnen til 200 °C.
Bag brødene i ovnen i 15 minutter.
Syltede rødløg:
Pil rødløget, og snit den i fine tynde skiver.
Kom løg, hvidvinseddike og sukker i en gryde, og lad det
småkoge i 6-7 minutter, indtil eddiken er kogt ind.
Hæld løgene over i en skål, og lad dem køle af.
Grov remoulade:
Rør remouladen med sennep, finthakkede cornichoner og
friskklippet karse.
Grill pølserne på grillen, eller steg dem langsomt ved
middel varme på en pande med lidt olie.
Flæk brødene halvt igennem, og fyld dem med pølser, grov
remoulade, syltede løg og pynt til sidst med et godt drys klippet karse.
Tip: Både de syltede løg og den grove remoulade kan laves i
god tid og opbevares i køleskabet