Hjemmebagte burgerboller er så nemme at lave, og så får de
din burger til at smage så meget bedre. Når burgerboller skal være bløde og
luftige, og må gerne smage en smule sødt og lidt af smør, så de klæder
det sure, sprøde og umamirige indhold. Lige netop sådan er de her hjemmebagte, grove
burgerboller.
# Det skal du bruge 10 store burgerboller:
400 g lunken vand
25 g gær
400 g sigtet speltmel
50 g groft speltmel
50-75 g fin ølandshvedemel eller hvedemel
25 g sukker
50 g blødt smør
10 g salt
1 æg til at pensle med
*
Sådan bager du bløde og luftige burgerboller:
Kom vand i en skål og opløs gæren heri.
Tilsæt mel, salt og sukker og ælt dejen til den er samlet.
Det tager omkring 5 minutter.
Kom nu det bløde smør ved og ælt dejen til den er glat,
smidig og slipper skålen i røremaskinen eller bordet.
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 10
stykker.
Form hver dejstykke til en bolle ved at folde siderne ind
over hinanden hele vejen rundt.
Stil bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med
foldningerne nedad.
Lad burgerbollerne hæve tildækket i 15 minutter.
Tryk bollerne flade med håndfladen til den ønskede
størrelse.
Lad bollerne efterhæve yderligere i 45 minutter.
Pisk et æg sammen og pensle bollerne.
Bag burgerbollerne på 200 °C varmluft i ca. 15 minutter.
Burgerbollerne kan bruges til den helt klassiske burger med
en hakkebøf, men den passer også perfekt til en ribbenstegsburger med
langtidsstegt ribbensteg
Den bedste hjemmebagte burgerbolle bagt på speltmel. En
grov, luftig og blød burgerbolle, der er nem og hurtig at bage. Bag bare en
stor portion og fyld fryseren med hjemmebagte burgerboller - så er der nem
aftensmad på travle dage.