Bollerne er krydret
med honning og kommen og smager skønt både som tilbehør til en varm suppe og
med fyld til en lækker sandwich eller bare til en ostemad. Pak de boller du
ikke skal bruge, mens de endnu er lune og frys dem.
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1½ time. Bagetid: 20 min. Giver 16 boller
#
½ liter vand
25 g gær
1 tsk salt
1 spsk honning
1 spsk olie
1 spsk kommen (kan
udelades)
125 g knækkede
rugkerner
200 g rugmel
200 g sigtemel
ca. 200 g hvedemel
*
Rør gæren ud i det
lunkne vand (maks. 37 °C), og tilsæt de øvrige ingredienser hold evt. lidt
hvedemel tilbage.
Ælt dejen godt
igennem.
Lad dejen hæve
tildækket til dobbelt størrelse det tager ca. 1 time.
Ælt dejen igennem og
form den til 16 boller.
Læg dem på en
bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 min.
Drys bollerne med
lidt rugmel, og bag dem midt i ovnen ved 225 °C i 15-20 min.
TIPS: Tryk bollerne
lidt flade, hvis de skal bruges til sandwich.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin