Muslinger, som de spises i og omkring Napoli.
2 kg friske blåmuslinger
5 fed (eller mere) hvidløg
1 bundt persille
1 stor dåse hakkede flåede tomater (1 kg).
4 spsk olivenolie
1 knsp chilipulver
salt
godt hvedebrød
Børst muslingerne grundigt under rindende koldt vand og fjern skægget. Pil hvidløgene og hak dem fint sammen med den skyllede persille.
Varm olien op i en stor, lav gryde.
Svits hvidløg og persille et kort øjeblik og tilsæt tomaterne.
Tilsæt chilipulver og en smule salt (pas på - muslingesaften salter også). Lad denne tomatsuppe koge langsomt tyk.
Vend så alle muslingerne i på en gang.
Skru op for varmen og lad muslingerne dampe under flittig omrøring indtil alle har åbnet sig (hvis enkelte ikke åbner sig - så kasser dem).
Rist brødskiverne, enten tørristet eller smørristet.
Gnid brødskiverne med et fed hvidløg.
Fordel muslingerne i varme dybe tallerkener og hæld tomatsaucen over. Serveres rygende varme og giv hvidløgsbrødet til.
Krydr med peber efter smag.
Muslingerne spises med fingrene og skallerne er gode som skeer til tomatsaucen.