250 g lamme- eller bedeskank, uden ben
250 g lamme- eller bedekølle, uden ben
4 spsk smør
4 spsk hvedemel
1 ¼ l. vand
3 æggeblommer
saften af 1 citron
2 spsk smør
1 tsk paprika (edelsüss)
lidt stødt rosenpaprika
lidt stødt kanel
1 kvist frisk mynte
Skær kødet i små terninger.
Lad smørret blive gyldent under omrøring.
Derefter røres vandet i lidt efter lidt, suppen får lov til at koge op, krydres med salt og hvid peber og snurrer i 30 minutter for svag varme.
Æggeblommerne piskes grundigt med citronsaften.
Lidt af den varme suppe røres ud heri, og blandingen bruges til at legere suppen med.
Herefter må suppen ikke koge mere.
De 2 spsk smør smeltes i en lille kasserolle, blandes med de to slags paprika og kanelen og røres i suppen lige inden serveringen.
Pynt med skyllede, afdryppede mynteblade .
Tips: En meget gammel opskrift af bondeherkomst,
Suppen er tænkt som en forret.