olie
2 gulerødder
1 stort løg
2-3 stilke bladselleri
3-4 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 kilo tomater i både
5-6 soltørrede tomater i strimler
1 tsk sukker
6 dl hønsebouillon
1 dl piskefløde
salt og peber
pasta eller evt. suppehorn
Opvarm olie i en gryde.
Tilsæt gulerødder, løg og bladselleri, alt sammen finthakket, de pressede hvidløg og laurbærbladet.
Rør rundt og lad det simre i et kvarter under låg.
Når grønsagerne er blødgjort, tilsættes tomaterne i både samt de soltørrede tomater. Lad det simre i 25-30 minutter, til grønsagerne er møre.
Imens koges pastaen efter anvisningen på posen.
Mængden er alt efter smag. Pastaen kan evt. undlades, hvis suppen skal bruges som forret.
Når tomaterne er møre, smages suppen til med sukker og lidt peber.
Tilsæt hønsebouillon, lad det koge op og rør rundt.
Blend suppen så den bliver jævn.
Kan evt. sies, hvis du ønsker en helt jævn suppe.
Herefter tilsættes piskefløde så suppen bliver dejligt cremet.
Smag til med salt og peber.
Til sidst tilsættes den færdig-kogte pasta.
Suppen serveres rygende varm.