600 g svinemørbrad
1 stor rød peberfrugt
250 g squash
300 g porrer
100 g pasta, fx skaller
1 l. bouillon, helst hønsebouillon
Salt
½ bundt purløg
Snor
Peberrodscreme:
1 dl piskefløde
1 tsk dijonsennep
2-3 tsk fintreven peberrod
1 spsk citronsaft
Evt. 1 tsk honning eller sukker
Salt
peber
½ bundt purløg
Tilbehør:
150 g flûtes
Pisk fløden stiv. Smag den til med sennep, peberrod, citronsaft, evt. honning, salt og peber. Klip purløg i og stil cremen i køleskabet.
Afpuds mørbraden for hinder. Dup den tør med køkkenrulle. Bind seks-otte lange stykker snor omkring med passende mellemrum. Skær den i skiver mellem snorene.
Skær peberfrugten i tynde strimler, squashen i tynde skiver og porrerne i tynde ringe. Bring bouillon i kog. Hold kødstykkerne i snorene og læg dem i gryden. Vikl evt. snorene om en grydeske, så de ikke falder i gryden. Bring suppen i kog og skum eventuelt. Kom pastaen i suppen og kog den efter pakkens anvisning. Kog peberfrugten, squashen og porrerne med de sidste 5 minutter. Klip til sidst purløg ned i suppen.
Spis mørbraden fra en sidetallerken, eller skær den i skiver og kom den i suppen. Spis peberrodscremen med kødet, eller kom den i suppen.