Logo

Svinekæber i kørvelsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Svinekæber i kørvelsuppe

12 pæne svinekæber (bestilles hos slagte­ren)
1 lille håndfuld fint salt
1 suppevisk (porretop, timian, persillestilke, laurbær)

10 sorte peberkorn
1 gulerod
¼ selleri
1 persillerod
1 skrællet bagekartoffel
1 spsk smør
1 bdt kørvel
2 dl morkelsauce eller anden kraftig sauce
2 kogte pillede aspargeskartofler
1 dl fløde
Salt, peber og lidt citronsaft
Fint reven peberrod efter smag
Sort trøffel- kan udelades
 
Dagen før: Afparer kæberne for sener og hinder og dæk dem med fint salt.
På dagen: Skyl kæberne fri for overskydende salt og dup dem tørre.

Brun kæberne let på pan­den og sæt dem over i kogende vand med suppevisk og urter samt den skrællede bagekartoffel, så vandet lige dækker.
Lad simre i ca. 1 time og 15 minutter.
Tag kartoflen op, når den er mør, og skær den i pæne stykker til garniture.
Tag kæber og urter op, når kæberne er møre. Kasser urterne.
Reducer suppen lidt til passende smag, men pas på den ikke bliver for salt!
Glaser kæberne i morkelsauce eller anden sauce.
Kør kørvel (gem lidt til pynt), aspargeskartofler og smør med suppe på blender eller food proces­sor, til suppen er fin glat.
Hæld suppen tilbage i gryden, kog forsigtigt op og smag til med salt og peber samt evt. lidt citronsaft.
 
Peberrodsfløde: Pisk fløden let og smag til med salt, peber og citronsaft samt så meget peberrod, som du kan lide.
 
Anret suppen i store dybe tallerkener.
Læg de gla­cerede kæber i og pynt med kartoffelskiver og evt. lidt sort trøffel.
Kom peberrodsfløde i midten og pynt med lidt kørvel. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.918 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her