250 g gule el grønne flækærter
75 g bacon i strimler
2 løg
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
1 l grønsagsbouillon
2 laurbærblade
salt og peber
Suppler evt. med bouillon hvis suppen bliver for tyk.
Croutoner:
6 skiver hvidt brød
smør/olie
paprika
Svits bacon i en gryde.
Tilsæt tern af løg gulerødder og bladselleri og lad det simre lidt.
Tilsæt gule ærter bouillon og laurbærblade.
Bring det i kog læg med låg på og lad det koge ved svag varme i 50-60 min.
Blend suppen i blender eller med stavblender og smag til med salt og peber.
Croutoner:
Skær brødet i tern og svits i smør/olie og lidt paprika ved svag varme indtil terningerne er gyldne og sprøde.
Serveres til den varme suppe.
Suppen kan bruges til hovedret, da den er meget mættende, beregn dobbelt portion.