Suppe på en porretop
1 stor selleri
3 store kartofler
salt og peber
8 porretoppe fra foregående dag
4 spsk cremefraiche
Tilbehør: surbrød, eventuelt smør
*
Kog skrællet selleri og skrællede kartofler meget møre i 1½ l vand, tilsat salt.
Hæld vandet fra, men gem det.
Mos selleri og kartofler fint og spæd lidt efter lidt med kogevandet.
Skær porretoppene i fine strimler på tværs og lad dem koge 10 minutter i suppen.
Smag til med salt og peber og rør 3-4 spsk cremefraiche i før serveringen.
Server surbrød og eventuelt smør til.
Pandekager med sveskemos
250 g svesker uden sten
æblesaft
8-10 Pandekager - se Tillæg
16 hakkede mandler
*
Læg sveskerne i blød natten over i ikke for sød æblesaft.
Kog dem møre i æblesaften og purer dem.
Bag pandekagerne og rul dem efterhånden sammen om lidt sveskemos.
Hold dem varme i ildfast fad i ovnen.
Drys ved serveringen med hakkede mandler.