2 personer
15 fed hvidløg
lidt smør
ca. 6 dl god bouillon, fx grønsags
1 dl piskefløde
salt og peber
2 tomater
½ ps revet emmenthaler
lidt cayennepeber
2-4 skiver hvidt brød
Det lyder meget heftigt, men faktisk er denne suppe dejlig rund og blød i smagen. Og hvis du lægger op til en vinterforkølelse, bliver alt ondt garanteret uddrevet med en rygende varm skålfuld af hvidløgssuppe.
Pil de 15 fed hvidløg. Smelt lidt smør i en tykbundet gryde og lad de hele fed stå og småsimre ved meget lav varme i ca. . Rør i dem af og til. Det er helt afgørende for smagen, at fedene ikke branker, så vil smagen blive besk og skarp. Tilsæt den gode bouillon og lad suppen koge videre i 15 minutter. Blend den ved hjælp af en stavblender eller ad flere omgange i en food processor. Kom suppen tilbage i gryden og tilsæt fløden. Lad den simre igen i ca. og smag til med salt, peber og måske en anelse cayennepeber, hvis du virkelig vil svede. Skær tomaterne i meget tynde skiver og læg dem så de dækker brødskiverne. Salt og peber på. Fordelen osten herover og drys igen med cayenne. Stil brødene øverst i en 200ºC varm ovn til osten er smeltet og boblende.
Server de varme brød til suppen. Snit evt. lidt purløg eller lidt grøn porretop og drys over suppen.