Logo

Suppe med kød og grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(6-8 personer)

1 kg røget skinke
vand
suppevisk af frisk salvie, laurbærblade, timian og peberkorn
300 g små løg
300 g kålroe
300 g gulerødder
1 kg kartofler
olie
smør
salt
frisk salvie, persille og kørvel

Læg skinken i blød i koldt vand i et døgn, før den tilberedes. Vandet bør skiftes et par gange. Kødet blancheres, lægges i en ren gryde og dækkes med frisk vand, hvor det koges sammen med suppevisken i 1 time og 45 minutter. Løgene pilles og blancheres. Vandet hældes fra, og løgene stilles til afkøling. Derefter steges de i en smule olie. Kartoflerne skrælles og skæres i halve eller kvarte. Kålroe og gulerødder skæres i tern og lægges i suppen sammen med løg og kartofler. Læg låg på og lad det koge i 45 minutter. Tag skinken op, fjern fedtet og bræk kødet ud i store stykker, der lægges i en stor skål. Fordel grønsagerne oven på kødet. Rør en klat smør i suppen, tilsæt de friske, hakkede krydderurter og smag til med salt. Øs suppen over retten og servér med masser af frisk brød til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.743 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her