250 g frisk grønkål
200 g melede kartofler i mindre stykker
2 løg i mindre stykker (ca. 150 g)
¾ liter grønsagsbouillon
½ knoldselleri i meget små tern (ca. 250 g)
¼ liter Karolines Køkken mornaysauce 14%
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør:
240 g ristet rugbrød
120 g Klovborg mellemlagret 16% (30+)
Server efter suppen: 4 mandariner (ca. 250 g) og 100 g figner
Skær de grove stilke og ribber af grønkålsbladene.
Skyl dem grundigt og skær bladene i mindre stykker.
Bring kartofler, løg og bouillon i kog i en gryde.
Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
Tilsæt grønkål og kog, stadig under låg, i yderligere ca. 5 min.
Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset ⅓ op).
Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt selleritern, MornaySauce, salt og peber. Bring suppen i kog under omrøring og smag den til.
Kom suppen i en varm skål.
Spis suppen med ristet rugbrød og ost i skiver eller bidder.
Tips: 250 g frisk grønkål kan erstattes af 150 g optøet, frossen grønkål.
Man kan opnå en mildere ostesmag ved at erstatte Karoline’s MornaySauce med Karoline’s Mild OsteSauce. - Fryseegnet: Ja, uden selleritern