150 g sukker
1 dl vand
saft og skal af en usprøjtet appelsin
1 dl hyldeblomstsaft, ufortyndet
200 g stikkelsbær
1 stang vanilje
½ dl rosensirup
Sukker karameliseres på en pande, og hyldeblomstsaften tilsættes. Vand, appelsinsaft og -skal tilsættes. Bringes til kogepunktet under omrøring. Tag fra varmen.
Stikkelsbærrene røres i den varme sirup. Lad suppen trække, til den er kold. Server med vaniljeis og lidt rosensirup på hver portion.
Vanilleis:
1 l kaffefløde
100 g sukker
1 stang vanilje
6 pasteuriserede æggeblommer
Fløde og halvdelen af sukkeret koges op med vaniljen. Æggeblommer piskes sammen med resten af sukkeret og fløden blandes i under stadig omrøring. Blandingen hældes tilbage i gryden og varmes igennem, til massen er cremet. Smag til med rosensirup. Ismassen fryses bedst i en ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine, skal massen røres igennem med jævne mellemrum, mens den fryser.
--