500 g rå kæmperejer
2 små friske rød chili
1 spsk frisk skåret citrongræs
½ spsk frisk revet ingefær
2 spsk fiskesauce (fås i specialforretninger)
2 spsk soyasauce
1 spsk limesaft
1 spsk sukker
4 skalotteløg, fint hakket
200 g små champignon i samme størrelse
¼ bd frisk koriander
Fiskebouillon:
500 g fiskeben gerne fra fladfisk
evt. skaller fra kæmperejerne
21/2 liter vand
2 stk citrongræs skåret i mindre stykker
1 lille halveret rød chili
4 lime eller citronblade
3 stk tørret galangarod ( fås i specialforretninger) kan udelades
salt
Pil rejerne og læg skallerne sammen med fiskebenene.
Start på fiskefonden.
Kom alle ingredienser i en stor gryde og kom koldt vand på.
Lad det koge op og lad det koge i min. 5 minutter.
Tag gryden af varmen og lad det trække i 20 min.
Sæt det over varmen igen og lad det koge op.
Lad det igen koge min. 5 min.
Sluk og sigt fonden.
Kog det ned til ca. 1 ½ liter.
Smag til med lidt salt
Kom fiskefonden i en gryde og tilsæt rejer, chili, ingefær, soya, saft, skalotteløg, sukker og champignon.
Lad det varme op og lad det simre til rejerne er møre.
Drys med frisk koriander.