25 gram tørrede morkler
350 gram frisk spinat
2 spsk smør
1 spsk hvedemel
8 dl hønsebouillon
1 dl piskefløde
1-2 spsk tør sherry
1 bundt purløg
salt og peber
Læg morklerne i blød i rigeligt koldt vand 2 timer.
Kasser vandet.
Tilsæt nyt vand og kog morklerne i 5 minutter - kasser vandet - gentag kogningen i rent vand i yderligere 5 minutter.
Tør morklerne forsigtigt og hak dem groft.
Svits dem nogle minutter i 1 spsk smør.
Rør en smørbolle af 1 spsk smør og 1 spsk hvedemel.
Hæld kogende bouillon og fløde over svampene.
Rør smørbollen i og lad suppen koge ca. 10 minutter.
Befri spinaten for rod og grove stilke.
Skyl spinaten godt og hak den groft.
Rør spinaten i suppen og lad den koge et par minutter.
Smag til med salt, peber og sherry.
Drys finthakket purløg over og server straks med ristet brød smurt med krydderurtesmør rørt af fx. finthakket persille, lidt hvidløg og citronsaft.
Tips: En eventuel rest af denne suppe må IKKE gemmes eller opvarmes.