150 gram frisk kørvel
1 bundt persille
1 ½ liter suppe kogt på kalve- eller svineben
4 gulerødder
3 porer
4 spsk hvedemel
4 spsk smør
reven muskat
salt og peber
evt. 4 æg kogt smilende i ca. 7 minutter
Kørvel og persille skylles godt, hakkes.
Gulerødder og porer gøres i stand og skæres i passende skiver hvorefter de koges møre i suppen. Hvedemel og smør røres sammen til en smørbolle der kommes på suppen. Kog den godt igennem, kom kørvel og persille på, varm godt i gennem, men kog den aldrig mere, så bliver kørvelen grå og trist. Smag til med salt, peber og muskat.
Kødboller:
400 gram friskhakket svinekød
lidt salt
2 spsk hvedemel
1 æg
1 fintrevet løg
1 ½ dl mælk
Rør kødet sejt med salt. Kom hvedemel og æg i, rør godt, kom mælken i lidt efter lidt til en fin fars. Sæt den på letsaltet kogende vand med enten en bollesprøjte eller en teske