Panzanella kaldes
denne mættende suppe, der stammer fra Italien. Den er oplagt at lave netop nu,
hvor der er masser af gode solmodne tomater i sæson.
Arbejdstid: 20 min. Stege/kogetid
35 min. 4 personer
#
2 løg
3 fed hvidløg
2 spsk olie
1 potte basilikum
eller ½ potte oregano eller timian
1 kg modne tomater
1 liter vand, hønse-
eller grønsagsbouillon
4 skiver tørt
hvedebrød (gerne fuldkorn)
salt og peber
Tilbehør:
50 g frisk parmesan
groft hvedebrød
*
PIL og hak løg og
hvidløg, og svits dem i olien i en stor gryde.
Tilsæt halvdelen af
krydderurterne i stilke.
SKÆR tomaterne i
både, bland dem med løgene, og svits dem ved høj varme i ca. 5 min. under omrøring,
til de begynder at dufte og afgive væde.
Tilsæt vand eller
bouillon, og kog suppen i ca. 20 min.
BRYD brødet i mindre
stykker, og kog det i suppen i ca. 5 min., til det opløser sig og jævner suppen
lidt.
FISK
krydderurtestilkene op, og tilsæt resten af krydderurterne grofthakket.
Smag suppen til med
salt og peber.
SERVER suppen med
groft revet parmesan. Giv brød til.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin