Logo

ukrainsk kålsuppe - Schtschi Kaska

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
ukrainsk kålsuppe - Schtschi Kaska

# Ingredienser

150 g kaska (ristet boghvede) eller hele boghvedekerner
300 g hvidkål afpudset vægt
1 løg
50 g smør
1 l usaltet oksebouillon
1 spsk urtebouillonpulver
1 knsp friskreven muskatnød
1 knsp stødt koriander
1 knsp knust kommen
¼ tsk friskkværnet sort peber
150 g hytteost
2 spsk friskhakket persille
eventuelt lidt edelsüss paprika

* Tilberedning 
Hvis færdig kaska ikke er til at få, ristes hele boghvedekorn på en tør pande, til de er gyldne og duftende.
Kålen snittes i fine strimler. Løget pilles og hakkes groft.
Smørret smeltes i en stor gryde, og løget svitses gennemsigtigt. 
Kålstrimlerne kommes ved, og alt svitses for svag varme og under omrøring i 5 min, til kålen er blevet gennemsigtig.
Kaska, bouillon og bouillonpulver tilsættes, og alt koges i knap 15 min under låg. 
Retten smages til med muskat, koriander, kommen, en smule peber og, om nødvendigt, lidt ekstra bouillonpulver.
Retten anrettes, og hytteosten fordeles ovenpå i små klatter.
Persillen drysses over, lidt peber kværnes over det hele, og lidt paprika kan eventuelt drysses over osteklatterne.
 
1 portion: ca. 1200kJ/290 kcal, 10 g protein, 13 g fedt, 33 g kulhydrat

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.263 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her