Kogetid i trykkoger: 30 min. i alt
# Ingredienser
5 store rødbeder
3 hakkede løg
3 gulerødder i små terninger
150 g fintsnittet hvidkål
½ kg oksebov skåret i små terninger
2 spsk smør eller margarine
1½ l suppe, bouillon eller vand
salt, peber
2 knuste fed hvidløg
1 laurbærblad
3 groftrevne kartofler
cremefraiche * Tilberedning
Kom de rensede og skyllede rødbeder i trykkogeren og hæld så meget vand ved at de lige er dækkede heraf.
Tilsæt 2 tsk salt pr. l vand.
Læg låg på trykkogeren og bring den på tryk i et kvarter.
Tag hurtigt trykket af gryden.
Skyl rødbederne i koldt vand og gnid skindet af dem.
Riv rødbederne på den grove side af råkostjernet.
Svits løg, gulerødder og kål i fedtstoffet i trykgryden.
Kom kødet og kartoflerne i og tilsæt væden.
Krydr med salt, peber, knuste hvidløgsfed samt laurbærblad.
Læg låg på gryden og bring den på tryk i 15 min.
Tag trykket af gryden.
Kom de revne rødbeder i, varm den igennem og smag suppen til med salt og peber.
Serveres med en skefuld cremefraiche i hver portion.