Farven er indbydende og bollerne uimodståelige, da de får en
lækker sødme fra rødbederne. Har du ikke revet rødbede ved hånden, så kan de
erstattes af gulerødder, squash eller æble.
12 stk boller på 60 min
# Ingredienser:
3 dl vand
1 dl yoghurt naturel
30 g gær
1 spsk salt
1 spsk flydende honning
200 g groft revne rødbeder
200 g groft speltmel
ca. 350 g hvedemel
lidt olie
*
Tilberedning
Hæld vand og yoghurt i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt salt, honning og revne rødbeder og rør speltmel i.
Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen.
Ælt til dejen er smidig, men stadig lidt klistret.
Lad den hæve tildækket et par timer.
Slå dejen ned på et meldrysset bord.
Del den i 12 skødesløse stykker og form så godt du kan til
boller.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve
ca. 15 min.
Tænd ovnen på 225 °C.
Dryp lidt olie over bollerne og bag dem i ca. 20 min. til de
er gyldne og gennembagte.