400 g hvedemel
100 g grahamsmel
1 ½ tsk salt
200 g fintreven rå rødbede
50 g grofthakkede valnøddekerner
Reven skal af 1 appelsin
Reven muskatnød
3 dl vand
2 spsk madolie
2 spsk honning
50 g gær
Hvedemel, salt, rødbeder, valnødder, appelsinskal og muskatnød blandes i en skål.
I en anden skål blandes det lunkne vand med olie og honning, og gæren opløses heri.
Væsken hældes i melblandingen, og dejen æltes til den er glat og elastisk. Stilles til hævning i ca. ½ time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
Dejen æltes igen og formes til et rundt brød, som lægges på en bageplade.
Stilles lunt til efterhævning i ca. 20 minutter.
Der ridses et kryds i brødet, som bages i en forvarmet ovn ved ca. 220ºC i ca. ½ time.