Logo

Rødbedeboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødbedeboller

 

Farven er indbydende og bollerne uimodståelige, da de får en lækker sødme fra rødbederne. Har du ikke revet rødbede ved hånden, så kan de erstattes af gulerødder, squash eller æble. 

12 stk boller på 60 min

 

# Ingredienser:

3 dl vand
1 dl yoghurt naturel
30 g gær
1 spsk salt
1 spsk flydende honning
200 g groft revne rødbeder
200 g groft speltmel
ca. 350 g hvedemel
lidt olie

*

Tilberedning

Hæld vand og yoghurt i en skål og rør gæren ud heri.

Tilsæt salt, honning og revne rødbeder og rør speltmel i.

Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen.

Ælt til dejen er smidig, men stadig lidt klistret.

Lad den hæve tildækket et par timer.

Slå dejen ned på et meldrysset bord.

Del den i 12 skødesløse stykker og form så godt du kan til boller.

Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve ca. 15 min.

Tænd ovnen på 225 °C.

Dryp lidt olie over bollerne og bag dem i ca. 20 min. til de er gyldne og gennembagte.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 667 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her