1 kg oksetværreb
evt. 1 kraftben
400 g rødbeder
500 g hvidkål
½ selleri
15 g smør
1 krydderbuket (persille, timian, laurbær)
2-3 fedknust hvidløg
salt, peber
Sæt kød og ben over i vand og bring det langsomt i kog. Skum suppen.
Lød kødet simre, til der er halvmørt, ca. 1 time.
Skære rødbederne i meget tynde strimler el. riv dem på den grove side af råkostjernet. Snit hvidkål og selleri fint.
Svits grønsagerne i smør, uden at de bliver brune. - Kom dem i gryden, tilsæt kryddernuket, hvidløg salt og peber.
Lad suppen simre, til kødet er helt mørt, ca. 1 time mere.
Fjern evt. kraftben og krydderbuketten.
Tag kødet op og skær det i strimler el. tern. Læg det tilbage i gryden.
Smag suppen til med salt, peber og evt. hvidløg.