6 modne friske rødbeder med stilk og blade
2 l. vand
1 dl eddike
2 ½ l. grønsagsbouillon
7 dl cremefraiche
4-5 spsk hvedemel
salt, sukker, vineddike
Pynt: finthakket dild.
Skyl rødbeder med stilk og blade.
Kog det hele 5-10 minutter i eddike og vand.
Skræl rødbederne og riv dem groft på et rivejern.
Kom de revne rødbeder i grønsagsbouillonen og kog ca. 5 minutter. Findel stilke og blade, kom det i suppen og kog yderligere nogle minutter.
Rør creme fraichen grundigt med hvedemelet og rør det i suppen.
Kog suppen nogle minutter med jævningen.
Smag suppen til med salt, peber og vineddike – den skal være frisk og sød–syrlig i smagen.
Suppen serveres kold med en skefuld cremefraiche på toppen evt. suppleret med små tern af saltede agurker og/eller tynde skiver af radiser.
Pyntes med finthakket dild.