Logo

Oksekødssuppe - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En suppe samt hovedret på en gang. Den gammeldags oksekødssuppe som mange serverer med kød- og melboller. Det kogte oksekød kan serveres med en peberrodssauce til.

 

Til 5-6 personer

2 kg oksetværreb, -spidsbryst, eller -bov

2 liter vand

suppevisk af porreblade, selleritop og persillekviste

1 spsk salt og 5-6 hele peberkorn

3 porrer i skiver

3-4 gulerødder i skiver

1 skivet selleri

1 persillerod i skiver

Endvidere: Fars til kødboller og melboller.

 

Kom kødet i en gryde og hæld vandet på.

Bring det i kog og skum.

Tilsæt salt og grønsager samt suppevisk.

Lad det koge ved svag varme under låg.

Tag grønsagerne op, efterhånden som de er kogte, og hold dem varme.

Tag det kogte kød op og fjern suppevisken.

Skær grønsagerne i små skiver eller terninger og kom dem i suppen sammen med kød- og melboller.

Smag suppen til med salt og peber.

Kødet skæres i skiver og serveres enten til suppen eller som efterret med peberrodssauce til.

 

Peberrodssauce: Smelt 3 spsk smør i en gryde og rør det sammen med 3 spsk hvedemel. Spæd med 3 dl suppe og 2 dl fløde. Kog igennem fa. minutter. Kom 2-­3 spsk fintreven peberrod i og smag saucen til med salt og peber.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (11 stemmer)
Siden er blevet set 5.977 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her