Trykkoger: 50-60 min. - alm. gryde: 2-3 timer.
# Ingredienser
2 kg oksebov, tværreb eller bryst
3 l vand
1 ½ spsk salt
3 gulerødder
2 porrer
½ selleri
1 persillerod
Suppevisk af: 3 selleritoppe, 1 bdt persille, 1-2 porretoppe.
Ved serveringen: Evt. kød og melboller.
* Tilberedning
Kom kødet i trykgryden med vand og salt.
Trykkog ca. 50 minutter afhængig af tykkelse, kvalitet og modningsgrad.
Rens grønsagerne imens. Skær selleri i kvarte, men lad dem ellers være hele.
Afkøl hurtigt trykgryden.
Tilsæt grønsager og suppevisk.
Bring gryden på tryk igen og hold det 8 minutter.
Tag trykket af gryden - hurtigt eller langsomt.
Si suppen, skum den evt. for fedt.
Skær gulerødder, selleri og persillerod i terninger og porrerne i skiver og kom dem på suppen.
Kom evt. også kød- og melboller på suppen.
Server kødet som selvstændig ret efter suppen med peberrodssauce, sur/sød sauce eller kaperssauce, lavet på noget af suppen.