Logo

Oksekødssuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksekødssuppe 


En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og mere end 10.000 med billeder


# Ingredienser til 6 personer:

1½-2 kg oksekød (vælg selv, fx tykkam)
evt. kraftben

2-2½ l vand

suppevisk

løg, spækket med 2 nelliker
½ mellemstor selleri

2 gulerødder

1 persillerod eller pastinak
2 porrer

salt

Tilbehør: Melboller / kødboller

*

 

Fremgangsmåde:

Sæt kødet over i vand og bring det i kog.

Skum suppen.

Læg suppevisk og løg i gryden og tilsæt salt.

Læg låg på og dæmp varmen.

Rens urterne og læg dem i gryden (undtagen porrerne).

Tag urterne op, efterhånden som de bliver møre.

Kogetiden for kødet er 2-3 timer (spørg slagteren, når du køber kødet).

Tag kødet op når det er mørt.

Sluk for suppen.

Fjern suppevisk og løg og evt. ben.

Si suppen og skum evt. fedt af.

Skær de rensede porrer i skiver og kog dem i suppen.

Skær de øvrige grønsager ud i små terninger.

Varm dem i suppen.

Smag suppen til.
Varm kødboller og melboller i suppen.

Husk at suppen ikke må koge efter melbollerne er tilsat.

  

.......................................

 

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.647 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her