En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000
spændende madopskrifter, og mere end 10.000 med billeder
# Ingredienser til 6 personer:
1½-2 kg oksekød (vælg selv, fx tykkam)
evt. kraftben
2-2½ l vand
suppevisk
løg, spækket med 2 nelliker
½ mellemstor selleri
2 gulerødder
1 persillerod eller pastinak
2 porrer
salt
Tilbehør: Melboller / kødboller
*
Fremgangsmåde:
Sæt kødet over i vand og bring det i kog.
Skum suppen.
Læg suppevisk og løg i gryden og tilsæt salt.
Læg låg på og dæmp varmen.
Rens urterne og læg dem i gryden (undtagen porrerne).
Tag urterne op, efterhånden som de bliver møre.
Kogetiden for kødet er 2-3 timer (spørg slagteren, når du
køber kødet).
Tag kødet op når det er mørt.
Sluk for suppen.
Fjern suppevisk og løg og evt. ben.
Si suppen og skum evt. fedt af.
Skær de rensede porrer i skiver og kog dem i suppen.
Skær de øvrige grønsager ud i små terninger.
Varm dem i suppen.
Smag suppen til.
Varm kødboller og melboller i suppen.
Husk at suppen ikke må koge efter melbollerne er tilsat.
.......................................