Kogetid i trykkoger: 50 min.
1 oksehale på ca. 1 kg, hugget igennem i leddene
2 spsk smør eller margarine
1 gulerod i skiver
1 pastinak i terninger
¼ selleri i terninger
1 porre i skiver
1 løg delt i kvarter
1½ l vand
5 hele peberkorn
½ spsk groft salt
½ dl tør madeira
* Tilberedning
Brun kød og grønsager i fedtstoffet i trykkogeren.
Hæld vandet ved og tilsæt krydderierne.
Læg låg på trykkogeren og bring den på tryk.
Lad suppen koge i 50 min.
Tag trykket af gryden, hurtigt eller langsomt.
Tag kødet op og si suppen.
Befri kødet for ben og kom det tilbage i gryden sammen med den siede suppe.
Bring suppen i kog og tilsæt madeiraen. Smag suppen til med salt og peber.
Tips: Grønsagerne kan kommes på suppen igen, eller de kan pureres og røres i inden kødet tilsættes.